//

Папа сам затверджує свої "твіти"

Бенедикт ХVI через "Твіттер" отримує багато повідомлень від молоді і літніх людей з усіх континентів. Про це повідомив в інтерв'ю італійському телевізійному каналу "Tgcom24" архиєпископ Клаудіо Марія Челлі, голова Папської ради з засобів масової комунікації. За словами єрарха, до Святішого Отця надходять твіти різного характеру. Звичайно серед них бувають також іронічні і критичні. Однак для Бенедикта XVI це не є несподіванкою. "Якщо Папа висловив бажання вступити в діалог з сучасною людиною (...) існують ризики з цим пов'язані, які потрібно прийняти. - Сказав єрарх.

 

Архиєпископ Челлі повідомив також, що "твіти" для Папи готують співробітники спеціального відділу Держсекретаріату, але затверджує кожен "твіт" Папа особисто. "Ми віримо і дуже хочемо, щоб "твіти" справді були "твітами" Бенедикта ХVI", - зазначив голова ватиканської дикастерії. Єрарх також розповів, що іноді Святіший Отець не погоджується із запропонованими текстами повідомлень. Він зазначив, що Папа вносить свої правки в текст. Це видно також у його промовах: деякі з них він пише сам, щодо інших хоче, щоб були висловлені його думки. Ратцінгер завжди переглядає і затверджує все. Коли говорить промову іноді відкладає текст і починає говорити від себе. Це його стиль, це його звичка", - сказав єрарх.

 

За словами архиєпископа Челлі, Папа, увійшовши в це комунікаційне оточення, яким є соціальні мережі, прагне використовувати нову мову, якої вимагають сучасні технології. Він розповів, що раніше, багато уваги зверталося на зміст повідомлень Святішого Отця, а сьогодні також важливу увагу приділяється підбору слів, щоб пояснити певні позиції.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va