//

Відомий хорватський атеїст вважає нововведення у школах ідеологічною боротьбою проти Католицької Церкви

Відомий хорватський ліберальний діяч, правозахисник, колишній голова Хорватської Гельсінської Спілки, декларований атеїст професор Д-р Жарко Пуховскі вважає, що запровадження нових модулів у шкільний предмет «Медичне виховання» немає нічого спільного ні з освітою, ні з наукою. На його думку, це чистої води ідеологічна боротьба проти Католицької Церкви.

 

На думку хорватського правозахисника, запровадженням нових модулів відбувається ідеологізація шкільної освіти та у шкільну систему запроваджується державний авторитаризм. Пан Пуховскі відзначає, що запропоновані модулі у собі містять протиріччя, які, твердження винесені в них, роблять цілком ненауковими.

 

Порушення процедури запровадження нових модулів у шкільну освіту пан Пуховський вважає недемократичними і оцінює діяльність хорватського Уряду, як незаконну. Хоча й сам сповідує ліберальну ідеологію, накидання цієї ж ідеології шкільництву вважає знищенням демократичних норм і стандартів.

 

На думку пана Пуховського, накидання нових модулів також руйнує автономію особистості та матиме небажані наслідки для психічного здоров’я школярів. Окрім цього, на його думку, держава бере на себе невластивій їй функції – визначення світогляду своїх громадян.


За матеріалами www.banka.hr