//

Хорватська Гельсінська спілка: Хорватська влада порушує права віруючих і батьків

Хорватська Гельсінська спілка офіційно заявляє, що Уряд Республіки Хорватія, запровадженням нових модулів у навчальну програму шкільного предмету «Медичне виховання», порушив міжнародні правові акти та фактично запланував проти волі батьків моральне та світоглядне перевиховання дітей.

 

На переконання правозахисників, Уряд Хорватії грубо порушив статтю 26 Загальної Декларації прав людини ООН, а також допустився грубого порушення Конституції Республіки Хорватія (стаття 64). Також, на думку Гельсінської спілки, Уряд Хорватії порушив фундаментальні права батьків і дітей і тим самим заперечив демократичні принципи, на яких ґрунтується сучасна хорватська держава. Уряд Хорватії проти волі 93% населення, яке декларує свою приналежність до релігійних спільнот – християнських, мусульманських, юдейських, запроваджуючи нові модулі «Медичного виховання», заперечив право громадян на вільний вибір світогляду та віросповідання, заперечуючи основні моральні принципи більшості релігій – йдеться в заяві.

 

Хорватська Гельсінська спілка виразила також занепокоєння з приводу медійного переслідування противників такого рішення Уряду, яке переросло у правдиву антикатолицьку акцію ліберальних ЗМІ.

 

Хорватська Гельсінська спілка також заявляє, що об’єктивна оцінка накинутих модулів незалежними експертами доводить ненауковість запропонованих у них тез.

 


За матеріалами http://hho.hr