//

Відомий хорватський журналіст виступає проти католикофобії у хорватських ліберальних ЗМІ

Відомий хорватський журналіст і публіцист Зоран Вукман гостро виступив проти розпалювання у ліберальних хорватських ЗМІ католикофобії. Нова хвиля цього явища накрила хорватські медіа ліберального спрямування уже від самого початку контроверсії довкола нових гіперліберальних модулів шкільного предмету «Медичне виховання».


«Вже стало звичаєм, майже традицією, у частині хорватських ЗМІ немилосердно збиткуватися над католиками, ображати їх, обзивати їх відсталими, дурними, злими, зіпсутими», – коментує стан речей пан Зоран Вукман.


Хорватський журналіст як кричущий приклад такої ситуації наводить текст у одній зі щоденних газет ліберального спрямування «Slobodna Dalmacija» від 26.12.2012 р. У тексті автор надзвичайно грубими образливими словами нападає на хорватський католицький єпископат, поширює антисемітизм та заперечує право католиків на батьківство.
«Звертаю увагу усього хорватського суспільства на те, що в 30-х роках ХХ століття абсолютно такими ж методами і подібною риторикою розпочато акцію переслідування євреїв у гітлерівській Німеччині у нацистських ЗМІ, коли євреїв виставляли найгіршими ворогами, які знищують німецьке суспільство і народ»,– б’є на сполох хорватський журналіст.


За матеріалами www.velecasnisudac.com