//

Релігійна поліція Саудівської Аравії заарештувала десятки людей «за святкування Різдва Христового»

Саудівська релігійна поліція взяла штурмом будинок у провінції Ель-Джауф, затримавши більше 41 учасника святкування Різдва Христового, повідомляє L'observatoire de la Christianophobie з посиланням на Al-Akhbar.


Цей рейд був останнім в році, що минає, з  серії репресивних заходів проти жителів, які становлять загрозу для королівства, де ретельно стежать за дотриманням релігійних законів.


Як  повідомляється, ініціатором проведення святкування Різдва став азіатський дипломат, який запросив 41 християнина і двох мусульман відсвяткувати Різдво. Поліція констатувала: господар і два мусульманина п'яні. У зв'язку з цим, гостей передали в «компетентні органи».


В Саудівській Аравії, де не визнаються інші релігії, крім ісламу, заборонені будь-які суспільні заходи, пов'язані зі святкуванням Різдва Христового, але в цей же  час нічого не говориться про заборону святкувати в приватному порядку.


Раніше великий муфтій Саудівської Аравії шейх Абдул Азіз бін-Абдулла засудив "запрошення на різдвяні свята і весілля".


Член Вищої ради ісламських вчених Саудівської Аравії, шейх Мухаммед аль-Отаімін, нещодавно заборонив поздоровляти "єретиків" на Різдво чи інші релігійні християнські свята.

 

За матеріалами www.pravoslavie.by