//

Церква Венесуели закликає до амністії політичних в’язнів

Заклик провести амністію для політичних в’язнів висловив кардинал Хорхе Уроса. Митрополит Каракасу вважає, що період Різдвяних свят дуже добре підходить для того, щоб висловити ласку прощення. Таким чином він підтримав проект закону про амністію, представлений у парламенті однією з опозиційних груп. Цей закон мав би стосуватись перш за все осіб, котрі мають серйозні проблеми зі здоров’ям.


«Мені дуже подобається, що ця парламентарна ініціатива підкреслює, що багато людей зносять терпіння. Особливо ті, хто потребує допомоги з медичної точки зору, могли би отримати такий вияв ласки і вийти на свободу»,  – зазначив кардинал, додаючи, що вже багато років докладає усіх зусиль для того, щоб власне таке законодавче рішення було прийняте. Він також прагне, щоб цю амністію вдалось оголосити в різдвяний період або на початку нового року.


«Я вірю, що запровадити цю ініціативу вдасться дуже швидко, і багато людей, що живуть цією надією і мали вже багато проблем, отримають цю ласку», – зазначив єрарх. Представники влади категорично заперечують, що у Венесуелі є політичні в’язні. Вони вважають, що у списках, представлених опозицією, немає нікого, хто був би заарештований за такого типу діяльність.


Архиєпископ Каракасу закликав на Різдво молитися в цьому намірі. «Молімося за усіх, хто терпить, за всіх, хто є самотній, за всіх в’язнів, котрі відбувають свою кару у різних в’язницях Венесуели, за політичних в’язнів. Просімо про особливе благословення для хворих, особливо дітей, і звичайно, для президента Республіки Венесуела, щоб Господь дав Йому ласку оздоровлення», – молився кардинал Уроса.


За матеріалами pl.radiovaticana.va