//

Бенедикт XVI: Христос посилає вас туди, де бракує Його світла

Бути промінчиками світла у світі. З таким побажанням Папа Бенедикт XVI звернувся до понад 40 тисяч юнаків і дівчат різних конфесій, які прибули до Риму на 35-те Паломництво довіри на землі, організоване спільнотою з Тезе. У суботу, 29 грудня 2012 року, учасником паломництва став Святіший Отець, приєднуючись до прочан, які зібралися на молитовне чування на площі Святого Петра у Ватикані.

 

Пригадавши заслуги засновника спільноти в Тезе блаженної пам’яті брата Роже в справі екуменізму, привітавши численних вірних інших конфесій, Папа підтвердив, «невідкличні старання католицької Церкви в шуканні шляхів до примирення та осягнення видимої єдності між християнами». Розвиток Церкви, Христового Тіла, потребує кожного, та кожен має в ньому місце, будучи співвідповідальними за передавання Доброї Новини світові. Тому Бенедикт XVI закликав молодь: «Як повернетесь до своїх домівок, в різних країнах, заохочую вас відкривати те, що Бог робить вас співвідповідальними за Свою Церкву, в усій різноманітності покликань».

 

Папа також звернув увагу на те, що зло та страждання невинних спричиняються до сумнівів, і в таких обставинах тяжко сказати “так” Христові. Але сумніватися ще не означає бути невіруючим, Ісус не відкинув чоловіка, що благав: «Господи, поможи моєму невірству!». «Щоб у цьому змаганні ви не втратили довір’я, – додав він, – Бог не залишає вас самотніми й ізольованими. Він дає всім нам радість та утішення, що випливає з церковної спільності».

 

Слід відважно відповісти на Христовий поклик, без страху та примусу. «Христос, – зазначив Святіший Отець, – не забирає вас зі світу. Він посилає вас туди, де бракує Його світла, щоб ви несли його іншим. Всі покликані бути вогниками для тих, хто їх оточує, будучи уважними до правильного розподілення земних благ, стараючись про справедливість та нову солідарність».

 

Джерело: Радіо Ватикан