//

Фільм "Отець Кадило" на каналі ТВі

У неділю, 30 грудня, о 14:30, відбудеться показ документального фільму "Отець Кадило" на українському телебаченні. Стрічку демонструватиме телеканал ТВі, в рамках передачі Юрія Макарова "Цивілізація".

 

Напередодні показу відбудеться також розмова автора програми з творцями фільму - продюсером Тарасом Пастернаком та автором сценарію і дослідження Тарасом Бабенчуком.

 

Пряма трансляція на офіційній сторінці  каналу ТВІ tvi.ua/stream.

 

Довідка

Документальний фільм "Отець Кадило", розповідає про життя і служіння греко-католицького священика Василя Шевчука. Протягом 1945-1948 років він був капеланом Перемиського куреня УПА на Закерзонні під псевдом "Кадило".

Зйомки фільму проходили на території України, Польщі, Словаччини і Канади. Саме в Канаді сьогодні проживає найбільше свідків життя і служіння отця "Кадила".

Прем’єрний показ стрічки відбувся 16 вересня 2012 року у м. Стрий на Львівщині, де народився майбутній капелан УПА. З нагоди святкування 70 річниці створення УПА, фільм "Отець Кадило" демонстрували у Львові, Києві, Донецьку, Перемишлі (Польща), Торонто (Канада) та інших містах.

Трейлер:

 

 

Тарас Бабенчук для Департаменту інформації УГКЦ