//

Церква у Новій Зеландії підраховує збитки після землетрусу

Усі католицькі школи і парафіяльні церкви у постраждалому від землетрусу районі Нової Зеландії залишаться зачиненими – поінформував єпископ Баррі Джонс. Ординарій єпархії Крайстчерч визнав необхідність докладного обстеження церковних будівель службами безпеки, щоб вони знову могли бути відкритими для вірних.

 

Внаслідок землетрусу в другому по величині місті Нової Зеландії загинуло майже 150 осіб. 700 рятувальників зі всього світу і надалі здійснюють пошуки понад 200 осіб, що пропали. Незважаючи на їх зусилля, упродовж чотирьох днів не було знайдено жодної живої людини, тому існує побоювання, що в руїнах буде все більше і більше тіл. Ті жителі Крайстчерч, що вижили, почали залишати місто і прибувати до спеціально побудованих імпровізованих таборів на кілька тисяч місць. Багато жертв страждають від посттравматичної тривоги і побоюються перебування у місті, що знаходиться під загрозою повторних струсів.

 

Апостольський нунцій у Новій Зеландії повідомив, що 80 відсотків міста позбавлені води та електрики. Архиєпископ Чарльз Бальво також підкреслив, що він вражений зразковою організацією акції порятунку і витривалістю жителів Нової Зеландії. На думку ватиканського дипломата, мешканці країни самостійно впораються з багатьма наслідками землетрусу. Він також подякував за вирази солідарності з Новою Зеландією, що надходять з усього світу.

 

За матеріалами Radio Watykańskie