//

Рік Vatileaks

Глава прес-центру Ватикану о.Ломбарді надіслав різдвяні поздоровлення журналістам.

 

«Це був також рік Ватілікс», – пише в листі до журналістів, акредитованих при Прес-Центрі Святого Престолу, о. Федеріко Ломбарді.

 

Вже стало традицією, що до своїх різдвяних і новорічних привітань італійський єзуїт додає коротку ноту про події останніх дванадцяти місяців. Найбільше місця у цьогорічній ноті о. Ломбарді відводить витоку конфіденційних документів з канцелярії Папи Бенедикта XVI та його найближчих соратників.

 

«Ці екстраординарні події і чисельна інформація, яку винесли на денне світло, супроводжували нас упродовж декількох днів, і нікому з нас не було легко об'єктивно підійти до цього питання, яке, передбачалося, має багато темних сторін, навіть коли йдеться про роль інформації, і накидало підозри в змові та різні тлумачення, іноді виправдані, іноді ні. Ми переконалися у конкретних труднощах і обмеженнях, які супроводжують людину в пошуках істини», – говорить о. Ломбарді.

 

Він зазначає, що ще «упродовж тривалого часу ми будемо розглядати це питання, не стільки з огляду на конкретні факти, пов'язані з ним, але, радше, на його значення». О. Ломбарді пояснює, що «для тих, хто любить Церкву, нещадне висвітлення людських і слабких сторін поблизу серця інституції Церкви є справжнім випробуванням і викликом, а потім також і завданням очищення, відновлення волі служити в дусі Євангелія, правдивості та авторитеті у справах і словах».

Наприкінці свого листа, глава Прес-Центру нагадує акредитованим журналістам, що – незалежно від того, чи є вони членами Церкви, чи ні – на них лежить «відповідальність за надання допомоги Церкви або стимулювання Її, щоб була собою, згідною з Євангелієм, щоб несла добре служіння світові, яке може і мусить йому принести».


За матеріалами: http://info.wiara.pl