//

Папа до нових послів при Святому Престолі: Майбутнє людства залежить від відносин дітей і молоді до істини

 13 грудня Бенедикт XVI прийняв вірчі грамоти у нових послів при Святому Престолі від Гвінеї, Сент-Вінсенту і Гренадіну, Нігерії, Замбії, Таїланду і Шрі-Ланки. У промові до дипломатів Папа звернув увагу на головні виклики сучасності. Папа зазначив, що сьогодні культурні та суспільні зміни сприяють духовній і моральній загубленості молодого покоління. За словами Папи, справжня гідність людини має свою основу в моральному житті. Тому він закликав керівництва країн, які представляють нові посли, сприяти прогресу людства, сприяючи формуванню нових поколінь, заснованих на здоровій антропології та системі цінностей.

 

«Ніколи не треба спростовувати або забувати про право на освіту на основі правильних цінностей. Обов'язок виховання в цих цінностях не може віддалятися або розслаблятися на догоду будь-яким інтересам національної або транснаціональної політики. Тому необхідно виховання в правді», - зазначив Папа. Майбутнє людства залежить від відносин дітей і молоді до істини: правди про людину, творіння, установи.

 

Бенедикт XVI закликав молоде покоління до такої освіти, яка допомагала б йому бачити сенс зусиль і   витривалості щодо труднощів. "Їх треба навчити, що кожен вчинок людини повинен бути відповідальним і  згідним з її бажанням безконечності; щоб цей вчинок супроводжувався її розвитком, що має на увазі формування людства братнього, вільного від індивідуалістичних і матеріалістичних спокус", - зазначив Папа у своїй промові до дипломатів.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va