//

Молитовне чування на Ясній Горі в Ченстохові (Польща)

Коло 500 осіб взяли участь у нічному молитовному чуванні в наміренні євангелізації світу, яке було проведене 1 грудня 2012 р., в санктуарії на Ясній Горі у Ченстохові (Польща). Тисячі осіб, серед яких численні хворі та похилі віком, змогли приєднатись до цієї молитви завдяки радіо та телебаченню.

 

Як повідомило католицьке прес-агентство «Фідес», це духовне чування, організоване польським відділом Папської Місійної Організації, є відповіддю на заклик Святішого Отця Бенедикта ХVІ, під час Року віри посилити молитви за місійну діяльність Церкви, щоб християнська благовість звіщалась сучасному світові з оновленим запалом та більшою ревністю, духовно та матеріально підтримуючи братів і сестер у місійних країнах, щоб вони могли пізнати Ісуса Христа, зміцнити свою віру та розвивати місцеві Церкви.

 

Опівночі була відслужена Служба Божа, які очолив архиєпископ Зиґмунд Зімовскі, Президент Папської Ради в справах душпастирства служби охорони здоров’я. У проповіді він окремо підкреслив значення страждань у житті Церкви, зокрема, місійного служіння. Його вразило, що у молитовному чуванні взяло участь багато хворих та неповносправних. «Саме вони своїм терпінням, пожертвуваним Господеві, – наголосив архиєпископ Зиґмунд Зімовскі, – можуть допомогти, щоб на далеких місійних землях земля єдналась з небом, а небо – із землею». Він також вказав, що саме вони – хворі, неповносправні, страждаючі – становлять особливо творчий елемент місійної діяльності Церкви.

 

Моління за євангелізацію світу супроводжували свідчення місіонерів з різних континентів, а завершилось молитовне чування урочистим актом ввірення Ясноґурській Богородиці місійної діяльності Церкви.

 

Вже протягом 22-ох років польський відділ Папської Місійної Організації організовує такі місіонерські молитовні чування в Ченстохові.

 

На початку грудня у Ченстохові відбувався також симпозіум, організований польським відділом Папського Місійного Об’єднання, що проходило під гаслом: «Радісно звіщаймо віру всьому світові».

 

Джерело: Радіо Ватикан