//

"Твіти" Папи - справжня знахідка

12 грудня Бенедикт ХVI розмістив своє перше повідомлення на "Твіттері". Експерт з блогінгу, італійський єзуїт о. Антонія Пана, в інтерв'ю радіо Ватикану, говорячи про значення ініціативи Святішого Отця, заявив, що сьогодні соціальні мережі перетворилися на місця ділення цінностями, ідеями, бажаннями, питаннями і відповідями. Тому, на думку священика, Бенедикт ХVI продовжує лінію своїх попередників, наприклад Пія XI, який свого часу відчув нагальну потребу заснування радіо.


О. Пана вважає, що Папа таким чином дає приклад християнам, щоб останні звернули увагу на соціальні мережі і стали там євангелізувати. Значна частина світу живе сьогодні в соціальній сітці, подобається це комусь чи ні. Церква покликана бути там, де є люди, нагадав священик. На його думку, сучасна людина потребує мудрих, глибоких, але коротких повідомлень. І тут "твіти" Папи - справжня знахідка.


Експерт відзначив відвагу Святішого Отця, з якою той увійшов у віртуальний світ комунікації. Він переконаний, що це велика підтримка для християн, які з відвагою хочуть боротися з сучасними викликами.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va