//

У Брюсселі Глава УГКЦ зустрівся із євродепутатами

Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, разом із новойменованим Екзархом для українців греко-католиків у Франції, країнах Бенілюксу і Швейцарії Борисом Гудзяком та секретарем Апостольської нунціатури в Бельгії та Люксембурзі о. Андрієм Максимовичем зустрівся із групою євродепутатів. Зустріч відбулася 6 грудня 2012 року в Брюссельському осідку Європарламенту по завершенні засідань Постійного Синоду, що проходив у монастирі в Шевентоні (Бельгія).

 

Керівник делегації Європарламенту зі зв’язків з Україною Павел Коваль разом із депутатом Європарламенту Марією Заборською та іншими парламентарями обговорили сучасну соціополітичну ситуацію в Україні.

 

Під час розмови Блаженніший Святослав наголосив на відкритій позиції Української Греко-Католицької Церкви «бути активним голосом і знаряддям українського громадянського суспільства в євроінтеграційних прагненнях українських громадян». Глава УГКЦ заявив, що «вперше за роки Незалежності простежуються видимі прояви кризи у відносинах влади і Церков, як і рівно ж зменшення діалогу між владою і громадянським суспільством, що не може не тривожити Церкву».

 

Крім того, Блаженніший Святослав закликав євродепутатів до дальшої небайдужості Євросоюзу та до продовження ефективного процесу підготовки до повної угоди про Асоціацію, яка стала б «новим символом надії для українців щодо їхнього природного покликання почуватися повноцінними мешканцями спільного дому і побудови єдиної європейської родини».

 

На завершення зустрічі Предстоятель УГКЦ висловив ініціативу відвідин делегацією європарламентарів Всеукраїнської ради Церков і релігійних організацій та закликав до майбутньої співпраці у «спільних взаємозбагачувальних і конструктивних відносинах».

 

Повідомив о. Андрій Максимович, секретар
Апостольської нунціатури у Бельгії та Люксембурзі

Джерело: www.ugcc.org.ua