//

Всі єпископи Азії зібралися разом

Єпископи з усієї Азії з'їхалися до В'єтнаму. 10 грудня в Ксана Лок почала свою роботу Х Пленарна асамблея Федерації єпископських конференцій Азії. Її учасники намагаються визначити, яким чином Церкви азійських країн повинні і можуть відповісти на виклики, які стоять перед ними. Тема форуму коротко пов'язана із закликом Святішого Отця до нової євангелізації. У заході бере участь понад 100 делегатів. Бенедикт ХVI направив свого спеціального делегата, архиєпископа-емерита Маніли, кардинала Гауденсіо Расалеса.

 

На думку архиєпископа Томаса Менампарампіла, що відповідає в Федерації за нову євангелізацію, християни Азії мають стати іконою любові Бога до народів цього континенту. "Євангелізація не є однією з форм виборчої кампанії, реклами або ідеологічної пропаганди. (...) Вона не є також загрозою для культурної спадщини азіатських народів, їх ідентичності і традицій", - заявив він.

 

Архиєпископ повідомив, що народи Азії не живуть в секуляризованому світі, як відбувається у випадку Європи. Вони є частиною суспільства, які серйозно ставляться до релігії. "Ми повинні боротися не проти безбожництва, але проти зловживання релігією в політичних цілях", - зізнався єрарх. На його думку, завданням священиків не є несення віри в серця людей, вона вже у них є, але проголошення Ісуса Христа як Дороги, Істини і Життя. "Щоб зробити це, ми повинні бути людьми глибокої віри. Ми хочемо глибини у наверненнях, глибини у відносинах з іншими, глибини в розумінні Слова Божого і глибини у відносинах з Богом", - сказав архиєпископ Томас Менампарампіл.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va