//

Святий Престіл: благодійні організації повинні бути більш католицькими

Католицькі благодійні організації будуть в майбутньому більш тісно взаємодіяти з єпархіальними єпископами. Відповідне папське рішення набуло чинності 10 грудня. Опублікований 1 грудня декрет під назвою "Через службу любові", має на меті зміцнити католицький профіль церковних або пов'язаних з Церквою установ. Насправді, нові правила принесуть лише незначні зміни. Більшість елементів, згаданих у декреті, вже включені в діяльність благодійних структур та реалізуються на практиці, заявив секретар Папської ради "Cor Unum" Жампьетра Дал Тоза.

 

Представники найбільших благодійних організацій у світі позитивно відгукнулися про нововведення. Глава австрійського "Caritas" Франц Кюберл підкреслив, що дев'ять місцевих єпархіальних організацій і головний офіс у Відні вже зараз працюють за новими нормами. Голова німецької асоціації "Caritas" Пітер Неер, вітав нові правила, як "важливе уточнення" і "зміцнення на єдиному шляху".

 

На думку о. прелата Дал Тоза, тим не менше, саме для благодійних організацій німецькомовних країн нові правила є заохоченням до більш сильного акцентування їх католицького профілю. Тому, на його думку, в кожній єпархії повинен бути створений орган, який координуватиме діяльність усіх місцевих католицьких благодійних структур та сприяти їх католицькому характеру.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va