//

У світі воює 300 тисяч дітей

Участь дітей у військових формуваннях є міжнародним злочином, але, незважаючи на це, у різного роду конфліктах приймає участь біля 300 тисяч неповнолітніх. Про це повідомляє найновіший рапорт UNICEF.

 


Звіт виразно показує, що міжнародна спільнота і далі робить замало для того, щоб вберегти найменших, а особливо турбує той факт, що в цій справі до Міжнародного Карного Трибуналу не поступило жодного звинувачення.

 


Найчастіше дітей викрадають прямо з вулиці, зі шкіл, а навіть з батьківських домів, до них застосовують фізичне насилля і сексуальні надуживання. Неодноразово для «військової ініціації» їх заставляють вбити когось із близьких, а якщо відмовляться це зробити, то вбивають всю їх родину. Часто дітей використовують як шпигунів чи камікадзе.

 


У даний час у світі відбувається 30 різних конфліктів за участю дітей-воїнів. Особливо небезпечними є Африка (Уганда і Конго), Афганістан, Ірак і Сирія. Лише за останній рік завдяки зусиллям міжнародної спільноти у Африці та Азії вдалося звільнити 11 тисяч таких дітей.   

 

За матеріалами: radiovaticana.va