//

Останній блеф Хічкока?

Альфред Хічкок жив і вмер католиком. Про останні тижні життя американського режисера на сторінках нью-йоркського видання "Wall Street Journal" розповів американський єзуїт о.Марк Хеннінгер. Він був постійним гостем в домі Хічкоків, до яких приходив щосуботи ввечері, щоб відправляти для старенького режисера недільні Євхаристії.

 

Те, що він робив враження людини, яка відійшла від Церкви, було його останнім блефом – вважає автор статті. Крім того, постійним сповідником Хітчкока був інший американський єзуїт – отець Том Саліван.

 


Написати статтю про релігійне життя режисера отець вирішив після прочитання останніх біографій Хітчкока, які описують розрив з католицизмом під кінець його життя. О.Хеннігер не сперечається, що режисер міг справляти таке враження, але це був блеф, який «проковтнули» люди.

 


Альфред Джозеф Хічкок (1899-1980) був англійцем, народився у Лондоні і був найкращим британським режисером всіх часів. Найбільшу славу і популярність він здобув вже будучи американцем (з 1956 року був жителем США). Творив як німі, так і фільми зі звуком, був піонером кримінальних фільмів і психологічного трилера. За всю кар’єру він зняв понад 50 фільмів, найвідомішими з них є «Ребекка», «Вікно у двір» (1954),  «Запаморочення», «Психо» (1960) і «Птахи» (1963).

 

За матеріалами: wiara.pl