//

Спілкуватись в цифрову епоху, не забуваючи про людину. Святіший Отець Бенедикт ХVІ до учасників пленарного засідання Папської Ради Суспільних Комунікацій

Від 28 лютого до 3 березня у Ватикані триває пленарне засідання Папської Ради Суспільних Комунікацій, під час якого, серед іншого, розглядається Послання Святішого Отця Бенедикта XVI на 45-й Всесвітній День Суспільних Комунікацій, що відзначатиметься 5 червня цього року.

 

 

Саме до теми цього послання – «Істина, звіщення та автентичність життя в цифровій епосі» – звернувся Вселенський Архиєрей, приймаючи 28 лютого 2011 р. учасників пленарного засідання. У цьому посланні Папа ще раз закликає до того, щоб спілкуватись в цифрову епоху, не забуваючи про людину.

 

 

Папа пригадав, що нові технології не тільки змінюють світ комунікацій, але й спричиняють суспільні та культурні зміни. Бенедикт ХVІ окремо зупинився на питанні викликів, які цифрова епоха ставить перед вірою та богослов’ям, наголошуючи, що саме звернення до духовних цінностей сприятиме насправді людському спілкуванню. Вклад віруючих може допомогти медійному світові, відкриваючи горизонти високих цінностей, які він сам не може ні побачити, ані бути їхнім представником. Церква повинна навчитись вживати нові медіа, щоб наповнити їх християнським змістом та через них звіщати Євангеліє.
 

 

За матеріалами: Радіо Ватикан