//

Створено структуру для колишніх англікан у Канаді

Святий Престол створив структуру для колишніх англікан у Канаді. Це деканат св. Івана Хрестителя, який відноситься до Персонального ординаріату в Сполучених Штатах. Про це заявив 7 грудня Архиєпископ Торонто кардинал Томас Коллінз, якого Святий Престол призначив своїм делегатом по зв'язках з англіканами, готовими прийняти католицьку віру.

 

Слід нагадати, що Ординаріат в Сполучених Штатах був створений майже рік тому. До його складу на сьогоднішній день входить 35 громад, в яких працюють 23 священики - колишні пастори. 69 наступних готуються до прийняття свячень на священиків.

 

"Початок був не легким для Ординаріату. Ми повинні були переконатися, що ті, хто приходять до нас, насправді хочуть стати католиками, а не просто тікають від старого суспільства. Ми - не спільнота біженців "- підкреслив о. Джеффрі Сцінсон, керівник структури для колишніх англікан. На його думку, для кожного члена Ординаріату рішення про перехід було важким. Перехід в католицтво вимагає від нас глибоких, багатогранних перетворень. Їх результатом, однак, є радість, особливо через те, що у нас є Петро ", - сказав глава Ординаріату.

 

О. Сцінсон зізнався, що підручником з католицтва для колишніх англікан є катехизм. Він сам звертався до нього ще будучи священиком Єпископальної Церкви і був захоплений його високим інтелектуальним рівнем. "Насправді, це Катехизим привів мене до Католицької Церкви", - сказав колишній глава англікан в США.

 

В даний час центр Персонального ординаріату знаходиться в Х'юстоні. Але він стає занадто малим, так як кількість англікан, що перейшли в католицтво в Сполучених Штатах і Канаді, постійно зростає. Тому, було вирішено створити нову «штаб-квартиру». Це стало можливим завдяки анонімному жертводавцю, який подарував землю для будівництва.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va