//

Бенедикт XVI отримав два нових "папомобілі"

7 грудня в Ватикан доставили два нових "папомобілі" для Бенедикта XVI. "Папський автопарк" поповнився машинами марки "Mercedes-Benz" M-класу, які мають спеціальну конструкцію, що дозволить Папі під час їзди знаходитися максимально близько до людей, при збереженні повної безпеки та комфорту. Новим "папомобілем" Бенедикт XVI скористався вже 8 грудня, на свято Непорочного Зачаття, по дорозі до статуї Діви Марії на Іспанській площі італійської столиці.

 

Як повідомляє Прес Служба, в нових авто використовуються інноваційні технології, спрямовані на забезпечення більш ефективного кондиціонування повітря та освітлення, а також зв'язку між шофером і салоном. Автомобілі кольору білого перламутру  мають нижчі, ніж  попередні моделі шасі, що полегшить їх транспортування на літаках; це важливо під час численних поїздок Святішого Отця. Робота над дизайном "папомобіля" велася протягом 9 місяців, щоб максимально адаптувати його до потреб Понтифіка. Конструкція  була розроблена інженерами "Mercedes" за підтримки зовнішніх партнерів. У машині використовується бензиновий двигун.

 

Це радість для нас таким чином супроводжувати Бенедикта XVI під час його подорожей, зазначив Дітер Цетше, голова "Daimler AG". Свої зобов'язання ми виконуємо з ентузіазмом протягом багатьох десятиліть, щоб відчувати себе завжди на стороні Святішого Отця і допомагати йому там, де він знаходиться, додав бізнесмен.

 

Папи на протязі більше 80 років користуються автомобілями марки "Mercedes-Benz". Співпраця почалася в 1930 р., коли Пію XI був доставлений лімузин "Nurburg 460". Іван XXIII користувався "Mercedes 300d", а Павло VI отримав "Mercedes Benz 600". Іван Павло II використовував "папомобіль", зроблений на базі "Mercedes" G-класу.

 

Автомобілі після закінчення їх експлуатації залишаються в музеї Ватикану чи направляються в музей "Mercedes-Benz" в Штутгарті.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va