//

Владика Венедикт відвідав парафію Введення в храм Пресвятої Богородиці

Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, 4 грудня з пастирським візитом відвідав парафію Введення в храм Пресвятої Богородиці (м. Львів, вул. Чукаріна) з нагоди престольного празнику храму. Візит відбувся на запрошення парафіян і пароха храму о. Любомира Ортинського. Під час Архиєрейських відвідин владика очолив Божественну Літургію, виголосив проповідь та звершив чин поставлення у пресвітери диякона Івана Верчина.

 

В цей торжественний, святковий день разом з владикою молились чисельні гості празнику, духовенство Сихівського протопресвітерату, священики сусідніх парохій, родина новопоставленого ієрея та святочна парафіяльна спільнота храму.

 

У своїй проповіді владика наголосив на важливості події Введення в храм Пресвятої Богородиці пам’ять якої святкуємо 4 грудня: «Коли дивитися на подію сьогоднішнього свята, вхід Богородиці до Єрусалимського храму, вхід до святая святих. Ця подія виглядає, як щось неймовірне і незрозуміле. Бо лише Архиєрей і то раз на рік ступав до святая святих, місця де перебував і являвся Бог. Неймовірним виглядає, як привітна дівчина могла ввійти у місце де входили Архиєреї лише по черзі, єдиний раз в році» - сказав Преосвященний владика Венедикт.

 

Слухати проповідь владики Венедикта:

 


По завершенні Богослуження владика Венедикт подякував о. Любомиру Ортинському, парафіянам, хору, сотрудникам храму за вельми теплий прийом вже в черговий раз на цій парафії і побажав усім, та головно о. Івану Верчину Божого благословення, опіки Пресвятої Богородиці, духовного розвитку та Божої підтримки у всіх кроках життєвого шляху.

 

В свою чергу о. Любомир після слів владики, висловив вдячність Архиєреєві за його візит та пастирську опіку над парафією, усім жертводавцям та будівничим за допомогу, хорові, братству, сотрудникам за підтримку, усім парафіянам та гостям за спільну молитву і присутність на Богослуженні.

 

Диякон Роман Соколенко,

прес-служба Львівської архиєпархії