//

Єгипетська армія вдруге атакувала монастир коптів

Минулого четверга єгипетські озброєні сили другий раз атакували заснований в V столітті коптський монастир Святого Паїсія Великого (St. Bishoy), який знаходиться 110 кілометрів від Каїру, -повідомляє Християнський Мегапортал invictory.org із посиланням на прес-центр церкви "Новое вино" і 9-й канал ізраїльського телебачення.

 

Військові відкрили вогонь, поранивши двох монахів і шістьох працівників монастиря. Багато джерел підтверджують факт вживання єгипетськими військовими ракет RPG. Солдати затримали трьох монахів і адвоката-копта, який займався розслідуванням попереднього нападу армії на монастир.

 

Сили єгипетської армії руйнували минулого тижня зовнішні стіни прадавніх коптських монастирів (одних з найдавніших в християнському світі), залишивши їх беззахисними перед бандами розбійників, що складаються з озброєних карних злочинців, які втекли з тюрем. У перші дні революції в Єгипті на волі виявилися карні злочинці і ісламські терористи, випущені «мусульманськими братами» на свободу. У коптських монастирях зберігаються безцінні ранньохристиянські рукописи, які можуть стати здобиччю розбійників.
 

 

«Три монастирі, на які раніше напали розбійники, попросили захисту в збройних сил, але військові відповіли, що монастирі повинні захищатися своїми силами», - заявив коптський активіст Марк Ебейд. «Коли злякані монахи побудували паркан, військові прийшли з бульдозерами і знищили паркан довкола прадавніх монастирів, де зберігаються стародавні рукописи, за якими полюють колекціонери», - додав Марк.
 

 

20 лютого єгипетська армія оточила монастир, заснований біля Червоного моря в IV столітті Святим Булом, сучасником і другом святого Паїсія Великого, і знищила побудований монахами паркан. «Ми побудували цей паркан після того, як 13 лютого на монастир напали п'ятеро злочинців, озброєних пістолетами і мачетами, - заявив в інтерв'ю Ассірійському міжнародному агентству новин отець Бутрос Анба Булла. – Знищуючи паркан, єгипетська армія дає зрозуміти розбійникам, що християни беззахисні і запрошує їх продовжити напади на монастирі».
 

 

Копти розповідають, що акціями проти монастиря святого Паїсія Великого керує офіцер єгипетської армії фанатичний мусульманин Абдо Ібрагім, який і привів до монастирських стін армійські бульдозери.
 

 

За матеріалами: Invictory.org