//

У Франції молитва допомагає боротися з абортами

Як успішно захищати життя ненароджених і як про це говорити у засобах масової інформації та на громадському форумі – цим темам присвятили міжнародну зустріч центрів pro-life. Вона відбулася у Біарріц, у Франції, з ініціативи Академії Життя єпархії Байонна. У зустрічі взяли участь 600 осіб. Серед них були жінки, які робили аборт і тільки з часом зрозуміли, що скоїли великий злочин, й саме це привело їх до участі в діяльності на захист життя. Вони розповіли, що коли вирішили зробити аборт, були покинутими, ніхто їм не допоміг і не надав ретельної інформації про процедуру, яку вони збиралися зробити.


Особливе зацікавлення викликав виступ засновниці американської ініціативи "40 днів за життя". Вона зазначила, що молитва християн перед абортивними клініками, яка триває впродовж сорока днів, за минулі роки принесла значні плоди. З 2004 року, коли в США розпочали цю молитовну акцію за життя, робити аборт відмовилися майже 7 (6740) тисяч жінок. Закрили також 25 абортивних центри, а від праці в таких закладах відмовилися 75 осіб.

 

Представниця французьких осередків pro-life зазначила, що захисники життя часто не можуть говорити позитивно про життя і у своїй аргументації зосереджуються тільки на тому, що болісне і негативне, наприклад на післяабортивній травмі. Вона також зазначила, що ЗМІ найчастіше представляють захисників життя, як відсталих людей, а позицію Церкви з цього питання визначають як "ретроградність". Культура життя в цьому контексті є непотрібним консерватором, а прогресом і сучасністю називають аборти, евтаназію та одностатеві стосунки. Такий образ створюють світських ЗМІ.


У зустрічі в Біарріц взяв участь кардинал Реймонд Берк, префект Верховного Трибуналу Апостольської Сигнатури Ватикану, який говорив про виховання молодих людей до любові та життя. Серед учасників були також голова іспанського форуму сім'ї та секретар Папської Ради у справах сім'ї.


За матеріалами: Radio Watykańskie