//

У рамках Суспільних Днів УГКЦ відбувся показ фільму: «отець Кадило»

04 грудня 2012 р., у рамках Суспільних Днів УГКЦ у Малому залі кінотеатру Кінопалац, у місті Києві відбувся показ повнометражного документального фільму «Отець Кадило».

 

Цей фільм присвячений нелегкому служінню греко-католицького священика Василя Шевчука, який розвиваючи суспільну діяльність на повіреній йому парафії, приймає рішення впродовж 1945-1948 років душпастирювати та бути капеланом Перемиського Куреня УПА на Закерзонні під псевдонімом «Кадило».

 

Завдяки сприянню Польського Інституту Народної Пам’яті, знімальною групою опрацьовано матеріали кримінальної справи о. Василя Шевчука «Кадила», які довший час були недоступними і презентуються вперше. Ці документи проливають світло на останній рік життя священика, який він провів у Ряшівській в’язниці.

 

Зйомки фільму проходили на території України, Польщі, Словаччини і Канади. Саме в Канаді сьогодні проживає найбільше свідків життя і служіння Отця «Кадила». Це колишні вояки УПА, парафіяни о. Василя Шевчука з с. Павлокома та вихідці з інших сіл Перемишлянщини.  Стрічка містить унікальні свідчення цих людей.

Комісія УГКЦ для сприяння єдності християн