//

У Хмельницькому вшанували пам'ять Патріарха УГКЦ Йосифа Сліпого

1 грудня в приміщенні Хмельницької обласної філармонії відбулася урочиста академія присвячена 120-ій річниці від дня народження Патріарха Йосипа Сліпого. Організаторами заходу виступили о.-декан Іван Данькевич, священики Хмельницького деканату УГКЦ та дирекція філармонії, а благословив його проведення архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський кир Василій Семенюк.

 

“Йосиф Сліпий був світочом, який просвіщав та зігрівав переслідувану УГКЦ у підпіллі, - сказав високопреосвященний Василій під час академії. - Сьогодні ми замало знаємо про нього. Із життєвого шляху Блаженнішого Йосифа, його подвигу сьогодні можемо черпати багато мудрості, патріотизму, любові до Бога та Церкви”. Первоієрарх Тернопільсько-Зборівський подякував організаторам дійства, зокрема головному режисеру академії, заслуженому діячу мистецтв України п. Івану Рожку та побажав відкривати та наслідувати для свого духовного і патріотичного зросту постать Патріарх Йосифа.

 

Хмельницький муніципальний хор під керівництвом заслуженого діяча мистецтв України п. Ігоря Цмура та Хмельницький камерний оркестр під керівництвом п. Олександра Драгана виконали духовні твори перед чисельною аудиторією духовенства та вірних. Організатори представили хмельничанам документальний фільм “Життя Патріарха Йосифа”. Стрічка ознайомила присутніх із незнаними сторінками життя провідника УГКЦ у 70-80-их роках.

 

У холі філармонії були розташовані виставки старовинних ікон та ікон іконописної школи “Нікош” міста Хмельницького під керівництвом п. Миколи Бенедищука.

прес-служба архиєпархії