//

Іспанія: святкування на честь св. Франциска Ксаверія

До Хав'єру прибули групи паломників аби взяти участь в урочистостях на честь святого Франциска Ксаверія, покровителя місіонерів, а також регіону Наварра. Вони розпочалися 30 листопада у парафії св. Франциска Ксаверія в Памплоні конференцією видатного знавця історії Наварри Франциско Фортуна "Замок у Хав'єрі – колиска  святого".

 

У рамках святкувань відбулися, окрім конференції, також молитовні чування та перегляд фільмів, що розповідають про постать місіонера Далекого Сходу. У неділю, 2 грудня, Літургію в базиліці Хав'єру в намірі 14 тисяч іспанських місіонерів, які в даний час працюють на п'яти континентах відслужив Архиєпископ Памплони і Тудели Франциско Перес. Під час літургії місіонерські хрести  отримали 14 священиків з різних єпархій, які найближчим часом розпочнуть своє служіння. У літургійний спомин святого покровителя місіонерів, 3 грудня, спеціальні дипломи визнання Церкви Наварри отримали, зокрема, Папські Місійні ДІла, Місійна Школа св. Пія X з Мадриду та місіонери, які повернулися в країну.

 

Свято Святого Франциска Ксаверія дуже популярне в Іспанії. У багатьох парафіях організовуються місіонерські зустрічі та збірки пожертв. У суботу в Мадриді відбулася зустріч молоді, котра під час відпустки взяла участь у місіях в різних країнах по всьому світу.

 

За матеріалами http://pl.radiovaticana.va