//

Вивчення нових мов в цифровій ері

Папська рада у справах соціальної комунікації в понеділок розпочне пленарну асамблею, на якій буде обговорюватися те, яким чином новітні технології створюють нові мови – ті, яких діти часто вчать своїх батьків і бабусів-дідусів.

 

Голова Ради Архиєпископ Клаудіо Челлі у відповідь на питання, яким чином Церква адаптується до цієї культурної трансформації, зазначив: «Я вважаю, що джерелом наших роздумів є останнє послання Святішого Отця до Всесвітнього Дня Комунікації, в якому він закликав нас роздумати над тим фактом, що нові технології не просто змінюють спосіб комунікації, але також викликають глибоку культурну трансформацію.»

 

«Ми мусимо враховувати те, що існують нові способи вивчення, новий спосіб думання, і з допомогою нових технологій ми маємо чудову нагоду встановлювати людські відносини та будувати спільність» - додав він.

 

«Це дуже делікатне питання, оскільки ці нові мови дуже впливають на наш спосіб життя. Легко побачити, як часто сьогодні діти впливають на культуру їх батьків, як часто зараз бабусі і дідусі користуються Інтернетом для того, щоб поспілкуватися з їх дітьми та онуками» - зазначив Архиєпископ.

 

За матеріалами Vatican Radio