//

Владика Йосиф Мілян бере участь у зустрічі відповідальних за душпастирство серед мігрантів в Європі

«Нова євангелізація серед мігрантів полягає у поверненні до центрального елементу визнання віри – Пресвятої Трійці», - такими словами звернувся Єпископ Сальваторе Фізікелла, президент Папської ради у справі нової євангелізації до учасників Зустрічі відповідальних за душпастирство серед мігрантів в Європі. Слід відзначити, що захід відбувається в Римі 27-29 листопада. Тема цьогорічної зустрічі: «Душпастирство у сопричасті на шляху оновленої євангелізації» і проходить під проводом Ради Єпископських Конференцій Європи (далі РЄКЄ).

 

На зустрічі присутні відповідальні за душпастриство серед мігрантів 19 країн Європи. Від Української Греко-Католицької Церкви бере участь Владика Йосиф Мілян, голова Пасторально-місійного відділу, та секретар цього Відділу о. Андрій Гах.

 

З привітанням і вступним словом до учасників звернулися: кардинал Антоніо Марія Вельо, президент Папської ради у справах душпастирства серед мігранітів та подорожуючих (Ватикан); кардинал Йосип Босаніч, Архиєпископ Загреба (Хорватія) і координатор секції мігрантів Комісії «Любов у Правді» РЄКЄ; Єпископ Джианпаоло Крепальді, Єпископ Трієста (Італія) і президент Комісії «Любов у Правді» РЄКЄ; та Єпископ Паоло Шявон, президент Фундації "Мігрантес" (Рим).

 

У тематичних доповідях виступив Єпископ Сальваторе Фізикелла, який відкрив тему дискусії і розповів про свідчення еклезіального сопричастя на шляху до нової євангелізації. Також дуже важливою була тема доповіді Архиєпископа Циріла (Василя), секретаря Конгрегації для Східних Церков (Ватикан), що у світлі канонічного права відкрив дух ідентичності Східних Церков і виклав інформацію про сопричастя і душпастирство  у візії Східної Католицької Церкви.

 

Конкретику в місійному служінні серед мігрантів окреслив о. Фабіо Баджіо, професор, директор Центру міграційного дослідження (Маніла), доцент Папського університету імені Папи Урбана (Рим), та монс. Джианкарло Перего, генеральний директор Фундації "Мігрантес" (Рим). У своїх доповідях вони намагалися якнайбільше наблизитися до реалій сьогоднішнього секуляризованого світу і розповісти про напрямки душпастирства серед мігрантів  та про нову євангелізацію за активної участі людини.

 

Зустріч завершиться представленням надбань і викликів у душпастирстві серед мігрантів у різних країнах, представники яких присутні на зустрічі.

 

Інфоцентр ПМВ
Джерело: www.ugcc.org.ua