//

Великий Майстр Кавалерів Храму Гробу Господнього відвідує Святу Землю

Кардинал Едвін О’Браєн є Великим Майстром Чину Кавалерів Храму Гробу Господнього і з таким званням уперше відвідує Святу Землю.


У понеділок, 26 листопада 2012 року, кардинала О’Браєна зустріли біля Яффських воріт Латинський Патріарх Фуад Туаль та інші глави Католицької Церкви, а також представники інших християнських спільнот. У вівторок, 27 листопада, кардинал офіційно виступив у Храмі Воскресіння Господнього (Гробу Господнього) і до кінця дня відвідував різні церковні уряди, включаючи Греко-Православний та Вірменський Патріархат і Кустодію Святої Землі.

 

Візит Великого Майстра триватиме шість днів, які він проведе в Ізраїлі, Палестині та Йорданії. Головним моментом його візиту стане інавгурація нової школи в селі Рамі (Верхня Галілея), побудованої за підтримки Лицарів Храму Гробу Господнього.


Як Великий Майстер кардинал О’Браєн став наступником померлого кардинала Фолі, отримавши це призначення цього року. Перед цим він служив Архиєпископом Балтімора в США.


Орден Кавалерів Храму Гробу Господнього, заснований у 19 столітті, вважає основною своєю метою підтримку діяльності Латинського Патріархату Єрусалиму. Серед багатьох одержувачів щедрої допомоги Лицарів треба назвати також і Вікаріат св. Якова Івритомовних Католиків в Ізраїлі.


За матеріалами: www.catholic.co.il