//

«У цьогорічному Посланні на Великий Піст Папа заохочує притримуватись логіки любові до найубогіших», – звернення Бенедикта ХVІ коментує кардинал Роберт Сара

Як ми вже повідомляли, у вівторок, 22 лютого 2011 р., у прес-центрі Ватикану, відбулась презентація цьогорічного послання Святішого Отця на Великий Піст. Кардинал Роберт Сара, Президент Папської Ради «Cor Unum”, який очолював представлення документу, коментуючи слова Папи сказав: «Змінити перспективу нашого серця з виміру егоїстичного на любов ближнього в його потребі – таким є заклик послання Святішого Отця на Великий Піст».


Кардинал Сара, розповідаючи про конкретні завдання допомоги потребуючим, очолюваної ним Папської Ради «Cor Unum» повідомив, що Святіший Отець передав 2 млн. доларів населенню Гаїті для відбудови церков і шкіл після нищівних кліматичних катаклізмів, які вразили цю невелику країну рік тому. Цей жест допомоги Папи, заохочує до призадуми, адже сучасне масмедійне середовище часто любить говорити тільки про помилки, вчинені членами Церкви. Саме тому, за словами кардинала Сара, необхідно показати конкретний прояв милосердя зі сторони Католицької Церкви, для якої, зрештою, недостатньо відповісти тільки на матеріальні потреби людини. «Бенедикт ХVІ заохочує провести період Великого Посту, – мовив далі кардинал Сара, – даючи плоди, вирощені завдяки ласці святої тайни Хрищення. Бог нас призначив любити і ми повинні прийняти це вічне життя, дароване Хрищенням».


На прес-конференції з нагоди презентації цьогорічного Послання Папи на Великий Піст була також присутня пані Міріям Ґарсія Абріскєта, президент мирянської жіночої організації волонтерів «Manos Unidas», в перекладі з іспанської «З’єднані Руки», яка виникла в Іспанії і тепер діє в 60 країнах світу, здійснюючи тисячі різних харитативних програм. Розповідаючи про діяльність міжнародної харитативної організації «Manos Unidas», Міріям Ґарсія, сказала, що служіння волонтерів, які належать до цієї асоціації, полягає в тому, щоб наблизити сучасну людину до Христа.

 

Джерело: Радіо Ватикан