//

Коротке свідчення віри хорватського генерала

Задарський Архиєпископ Високопреосвященний Владика Желімір Пуліч прийняв на аудієнції генерала Анте Ґотовіну, якого недавно Міжнародний Гаазький трибунал оправдав від усіх звинувачень, висунутих проти нього.

 

«Це була велика радість для мене. Так, неначе після 12 років я знову віднайшов шлях до Дому. Останній раз я був тут ще за попередніх архипастирів Високопреосвящених отців-єпископів Івана Пренджу і Маріяна Облака. Сьогодні я вповноті повернувся додому. Мир, Божий мир і щастя», - відповів генерал на питання журналістки хорватського католицького молодіжного порталу Laudato.hr Інес Ґирбіч про те, як він оцінює зустріч.

 

На питання чи несправедливе ув’язнення якось вплинуло на його відносини з Богом генерал сказав наступне: «Я завжди був віруючим – це частина мого виховання. А та ситуація хіба що вчинила, можливо, мою віру сильнішою, твердішою. Але я не можу сказати що тепер я більш віруючий, аніж перед тим».

 

На запитання журналістки про те, якого святого він особливо почитає генерал відповів: «О, їх є багато! Але якось особливо маю прихильність до св. Франциска з Асижу і св. Антонія Падевського. Але також для мене дуже важливими заступниками і життєвим прикладом є бл. Алойз Степінац і бл. Іван Марц. А надзвичайно близьким мені є бл. Іван Павло ІІ. Він мені якось є найближчий і найособливіший. Можливо, через те, що за його туземного життя я мав нагоду спілкуватися з ним».

 

«Особливо я вдячний отцю Архиєпископу Івану Пренджі. Саме він домігся зустрічі зі мною в часі мого ув’язнення. Ми мали трьохгодинну зустріч. Я встиг і висповідатися у нього, і разом з ним помолитися. Два місяці після цього він відійшов до Дому нашого Небесного Отця. Але я дуже щасливий, що ми з ним побачились, перш ніж Бог його покликав до Себе», - розповів на завершення розмови хорватський герой.

 

За матеріалами Laudato.hr