//

Катехизм УГКЦ – одна з тем щорічної зустрічі європейських єрархів Східних католицьких Церков, що проходить у Хорватії

«Разом з Христом у Рік Віри» – такою є тема чергової зустрічі європейських єпископів Східних Церков, яка від 22 до 25 листопада проходить в місті Загребі, столиці Хорватії, відзначаючи 400-річчя Унії Хорватської греко-католицької Церкви з Римом. Зустрічі єпископів Східних католицьких Церков Європи були започатковані 1997 року кардиналом Акіллє Сільвестріні, тодішнім Префект Конгрегації Східних Церков.

 

На щорічну зустріч, організовану Владикою Миколою Кекічем, єпархом Крижівським в Хорватії під егідою Ради Єпископських Конференцій Європи, зібрались представники чотирнадцяти Східних Католицьких Церков європейського континенту. Темою обговорень є ІІ Ватиканський Собор і Східні католицькі Церкви, Катехизм УГКЦ, Кодекс Канонів Східних Церков та відзначення Року Віри у Східних католицьких Церквах.

 

Делегацію Владик УГКЦ очолює Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ. Передбачений його виступ про Катехизм УГКЦ «Христос – наша Пасха». Блаженніший Святослав очолить Божественну Літургію в загребському співкатедральному соборі святих Кирила й Методія.

 

У зустрічі єпископів Східних Церков бере участь також загребський архиєпископ і митрополит кардинал Йосіп Бозаніч та архиєпископ Циріл Васіль, ТІ, Секретар Конгрегації для Східних Церков.

 

Серед доповідачів – Владика Дімітріос Салахас, апостольський екзарх для католиків візантійського обряду в Греції, який мав доповідь про вклад Східних Церков у ІІ Ватиканський Собор; та архиєпископ Циріл Васіль, ТІ, доповість про Кодекс Канонів Східних Церков після ІІ Ватиканського Собору; про Рік Віри і Синод Єпископів про нову євангелізацію матиме доповідь греко-католицький Владика з Румунії Вірґіл Берчеа, а потмі йтиме мова про відзначення Року Віри в різних Східних Церквах.

 

Передбачена зустріч з Президентом Хорватії Іво Йосіповічем та проща до національного Марійського санктуарію в Марії-Бістриці.

 

Божественна Літургія, яка на закінчення зустрічі буде відправлена 25 листопада в греко-католицькому катедральному соборі Пресвятої Тройці в Крижевцях, буде транслюватись національним телебаченням Хорватії.

 

Джерело: Радіо Ватикан