//

На площі св. Петра у Ватикані встановили «Сувій віри»

На площі св. Петра у Ватикані встановлено так званий «Сувій віри» – нова ініціатива з приводу Року віри для відвідувачів Апостольської Столиці. Це спеціальний сувій, який має близько 50 метрів довжини, де паломники можуть написати, чим для них є віра, а також залишити інтенції, в наміренні яких буде відправлятися Служба Божа у Ватиканській Базиліці.


Першим, хто залишив свої роздуми на тему християнської віри, був Архиєпископ Ріно Фізікелла, глава Папської ради з нової євангелізації. Єрарх залишив таке послання: «Перед численними питаннями, які виникають у серці кожної людини про сенс свого життя, віра представляється як остання і остаточна відповідь, тому що змушує людину зустріти обличчя Ісуса Христа, Сина Божого».

 

В інтерв'ю для Ватиканського радіо Архиєпископ Фізікелла зазначив, що ця ініціатива вираження досвіду віри, молитви і свідчення також стає досвідом комунікації. «На сувої паломники можуть писати також те, що вони пережили під час відвідин могили св. Петра», - сказав єрарх. На думку владики Фізікелли, записи паломників – це свідчення участі у великій вірі, якою є віра Церкви, що діє у всьому світі. Тут віруючі можуть писати всіма мовами світу: китайською, англійською, португальською, італійською та іншими. За словами глави ватиканської дикастерії, різноманітність мов стає також вираженням єдиної мови, яка для нас спільна – мова нашої віри. Єрарх висловив надію, що ця ініціатива стане також інструментом для вираження багатства багатьох молитов і великого досвіду віри, здобутого тут, у Римі.


За матеріалами be.radiovaticana.va