//

Акція Солідарності з потребуючими Кіровоградщини

 благословення Преосвященного Владики Василія Івасюка, Екзарха Одесько-Кримського, понад сто дітей м. Кіровограда та навколишніх містечок і сіл були огорнуті особливою пастирською увагою Української Греко-Католицької Церкви.

 

В суботу, 17 листопада, в рамках Суспільних Днів УГКЦ, місцеві священики: о. Іван Третяк, о. Іван Праць та о. Ярослав Волосецький разом з сестрами монахинями та мирянами провели Акцію Солідарності з потребуючими та відвідали дитячі будинки і дитячі організації Кіровоградщини.

 

Головною метою візитів була спільна молитва за щасливу долю сиріт та за їхнє майбутнє. Крім цього гості подарували маленьким місцевим жителям художню літературу, солодощі та інші дарунки, які були зібрані силами місцевих парафій та пожертвами не байдужих людей.

 

Надзвичайно цікавою була зустріч з дітьми-сиротами в Кіровоградському дитячому будинку до яких приїхали їхні однолітки з парафії Різдва Святого Івана Хрестителя УГКЦ м. Кіровограда.

 

В неділю, 18 листопада, Кіровоградське Протопресвітерство УГКЦ завершило Суспільні Дні УГКЦ. «Спільна молитва та Божественна Літургія за дітей-сиріт об’єднали не байдужих людей та навчили бути чутливими до потреб іншої особи, особливо, коли цією іншою особою є дитина-сирота» — зазначив у своєму слові до учасників молитви о. Іван Третяк.

 

Кіровоградське Протопресвітерство УГКЦ

Джерело: http://www.ecumenism.com.ua