//

Боно у Ватикані: Церква має чим хвалитись

Католицька Церква замало хвалиться тим, що Їй вдалося осягнути, – вважає Боно, лідер ірландської рок-групи «U2». 16 листопада він перебував у Ватикані, де серед інших зустрівся із кардиналом Пітером Тарксоном, главою Папської Ради «Справедливість і мир».


Під час їх розмови йшлося про великий успіх кампанії на користь зменшення зовнішньої заборгованості найбідніших країн, розпочатої перед 2000 роком. Боно навів дані Світового Банку, з яких випливає, що зменшення заборгованості дозволяє бідним країнам більше інвестувати в освіту. Завдяки цьому ще 52 мільйони дітей змогли піти вчитись до школи. Це конкретне досягнення, про яке необхідно розповідати людям, щоб вони знали скільки добра можуть зробити, –вважає Боно.


«Церква проводила цю кампанію і заслуговує на велике визнання за те, що була на чолі цього руху, – зазначив ірландський музикант. – Хоча слід пам’ятати, що ця кампанія була міжконфесійна і в певному значенні міждисциплінарна. У ній брали участь священики і монахи, але також і музиканти, спортсмени, домогосподарки… Це була насправді велика мозаїка різних суспільних категорій. І це велика заслуга Церкви. Церква ще не зробила всього, що могла. Вона ще не розповіла людям, як багато всього вдалося осягнути».


У розмові з Радіо Ватикану ірландський музикант згадав також про свою зустріч з Іваном Павлом ІІ у 1999 році і зазначив, що досі носить на грудях срібний хрестик, який тоді отримав від Папи в подарунок.


За матеріалами pl.radiovaticana.va