//

В Іспанії пройшов конгрес про вплив ІІ Ватиканського собору на розвиток богослів’я

У Папському університеті Саламанки добігає кінця конгрес, присвячений ІІ Ватиканському собору. У ньому бере участь понад 300 богословів з Іспанії та закордону. Конгрес проходить під гаслом «50 років опісля ІІ Ватиканського собору (1962-2012)» і був організований богословськими факультетами Іспанії та Португалії.


«Ми зібрались тут не для того, щоб відзначити день народження Собору, а для того, щоб розглянути його вплив на розвиток богослів’я. ІІ Ватиканський собор і надалі залишається актуальним», – зазначив ректор університету о. Анхель Галіндо, вітаючи учасників. Інавгураційну промову виголосив глава єпископату Іспанії кардинал Антоніо Марія Руко Варела. Він звернув увагу на потребу «твердої та наукової інтерпретації соборових текстів, плідної і вірної Церкві». Вона є необхідною для нової євангелізації, – наголосив кардинал Руко Варела.


Чергові виступи на конгресі стосувались впливу Собору на окремі богословські сфери, як наприклад, антропологію, еклезіологію, літургію, фундаментальне богослів’я, богопосвячене життя і мирян. Вчора про відносини Церкви з іншими релігіями говорив секретар Конгрегації науки віри, Архиєпископ Луїс Ладаріа ТІ. В свою чергу питання прийняття ІІ Ватиканського собору представив колишній глава Папської Ради сприяння єдності християн, кардинал Вальтер Каспер.


За матеріалами pl.radiovaticana.va