//

Бенедикт ХVI закликав і невіруючих жити так, ніби Бог існує

Бенедикт ХVI надіслав спеціальне послання до учасників ініціативи Папської ради з культури "Двір язичників", яка 16-17 листопада пройшла в португальських містах Гімарайнші і Бразі на тему «Цінність людського життя".

 

У своєму  посланні Папа зазначив, що святість життя відноситься до моральної спадщини людства. "Життя це не щось, чим я можу вільно розпоряджатися, але дар, який потрібно вірно охороняти", - написав Папа до учасників зустрічі віруючих і невіруючих, які зібралися в Португалії. Святіший Отець зазначив, що розум може цінувати цінність життя, але тільки нескінченна і всесильна любов Бога дає життя вічне. "Ця впевненість оголошується Церквою", написав Святіший Отець.

 


Папа підкреслив, що Бог любить кожну людину, і кожен заслуговує на гідне життя. "У наш час людина часто відштовхується від Творця і Спасителя. Вона  довіряє більше самому собі, ніж Богу, зачинившись у будинку без вікон, і ніби  хоче забезпечити собі світло і тепло", - зазначив Папа.

 

За словами Понтифіка, ми повинні відкрити заново ці вікна, подивитися на простір неба і землі з метою правильно користуватися ними. "Цінність життя виявляється тільки тоді, коли Бог існує", - пояснив Папа. Папа закликав також і невіруючих жити так, як "ніби і для них Бог існує", навіть і тоді, коли вони не мають сили вірити.

 

"Жодна проблема не може бути повністю вирішена, якщо Бог не стоїть в центрі життя, коли Йому не повернеться видимість і не дасться вирішальна роль в нашому житті", - написав Папа. "Той, хто відкривається на Бога, не стає чужим для світу і людей, але зустрічає братів", - написав Бенедикт ХVI.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va