//

Монахиня Марія Перез - нова блаженна Католицької Церкви

 17 листопада в аргентинському Пергаміно до слави вівтарів була піднесена монахиня  Марія Перез. Беатифікаційну Літургію  очолив кардинал Анджело Амато, префект Конгрегації у справах канонізації. В інтерв'ю радіо Ватикану  єрарх розповів, що нова блаженна переживала євангельські чесноти з простотою, смиренням і добротою. "Життя Марії Перез надихалося живою, твердою і дієвою вірою, яка стала в основу її працьовитості та інтенсивного апостольства", - зазначив кардинал Амато.

 

Глава ватиканської дикастерії підкреслив, що під час земного життя нова блаженна допомагала всім, наприклад, тим, хто не мав грошей на ліки для дітей, вона відповідала: "Дочко моя, не турбуйся, я дам тобі їх». Дітям з бідних сімей, які приймали Перше Причастя, вона купувала одяг, вервички, релігійні книги,  щоб і вони мали радість.

 

Кардинал Амато сказав також, що Марія Перез залишила нам три вказівки, згідно з якими ми маємо жити: "По-перше, закликає нас зміцнювати нашу віру в Бога, жити нею,  говорити про неї і не соромитися Євангелія. По-друге, закликає нас наслідувати життя святих, насамперед, прикладу їх молитви і служіння бідним, дітям і хворим і по-третє, блаженна Марія Перез представляється Церквою як наша заступниця перед Святою Трійцею ", - сказав кардинал Амато.


За матеріалами: http://be.radiovaticana.va