//

Видавництво Ватикану презентує нову книжку Папи Бенедикта XVI

Видавництво Ватикану та Rizzoli Publications оголосили 14 листопада про випуск третьої частини книжки Папи Бенедикта XVI про життя Ісуса Христа, «Ісус з Назарета: Історії дитинства», яку буде офіційно представлено пресі вже 20 листопада.

 

«Нарешті я можу представити читачеві давно обіцяну книжку… в якій я намагався пояснити, в діалозі з екзегетами минулого і сьогодення, все те, що Матей та Лука розповідають на початку своїх Євангелій про дитячі роки Ісуса», – сказав Папа.

 

Книжка, яку буде опубліковано англійською мовою, зосереджується виключно на євангельських розповідях про дитинство Спасителя. Це історія прагнень і пошуків, які демонструють, наприклад, волхви, що шукають спасіння, запропонованого народженням нового Царя. Життя Ісуса і його повчання – це історія для сьогодення, що говорить про невтомність людського серця у пошуках єдиної істини, яка веде до абсолютної радості.

 

Як зазначав Його Святість у попередніх частинах книжки, це «в жодному разі не офіційне повчання», а радше «вираження власних пошуків обличчя Господа».

 

На презентації виступатимуть кардинал Джанфранко Равазі, голова Папської ради з питань культури; Марія Клара Бінгемер, професор теології у Папському католицькому університеті Ріо-де-Жанейро; о.Джузеппе Коста, директор видавництва Ватикану. Очолить зустріч о.Федеріко Ломбарді, голова Прес-служби Святого Престолу.

 

За матеріалами CREDO