//

«Парафіяльні зустрічі» на Львівщині зосередились над тим, як втілити цінності християнського шлюбу у сім᾽ї сьогодні

«Парафіяльні зустрічі», ініційовані Комісією УГКЦ Справедливість і Мир та покликані оживити парафіяльне життя церковних громад і мирянську активність на парафіях, активно продовжуються на Львівщині. 14 листопада 2012 року відбулася чергова зустріч у м. Пустомити на Львівщині.


Серед багатьох вже запропонованих тем, цього разу розглядали розуміння та практичний спосіб плекання християнських цінностей у шлюбі. Гостями місцевої парафії було подружжя Роман та Наталія Прокопів. Роман Прокопів, підприємець та рівно ж голова «Руху християнських сімей» спільно із своєю дружиною на власному прикладі і досвіді поділилися тим, як можна зберігати та розвивати християнські цінності в подружжі. Роль чоловіка і жінки в сім᾽ї, проблеми і способи їх вирішення. Біблійні основи шлюбу, та сучасний стан і виклики.


«Бути чоловікові головою для дружини, справді є великим, коли за словами апостола Павла для чоловіка є головою Христос. Тоді для жінки є великим даром такий чоловік» -зазначив Роман Прокопів. В свою чергу Наталія Прокопів зауважила: «Коритися своєму чоловікові, йому допомагати і підтримувати його є не приниження, а навпаки, привілей, адже, з Біблії відомо, що найбільшим помічником є сам Господь. Тому це є Божа справа, плоди якої є завжди рясні».
На завершення зустрічі заступник голови Комісії УГКЦ Справедливість і Мир о. Олег Лука зініціював цікаву дискусію про способи практичного вирішення сімейних проблем по-християнськи.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир