//

Відкрий світ людини з особливими потребами!

Відтепер стіни Івано-Франківського національного медичного університету прикрашатиме картина, виготовлена технікою декупаж руками неповносправної  молоді Івано-Франківського  Карітасу, повідомили для прес-служби Архієпархії, працівники БФ «Карітас Івано-Франківськ». Всі свої вміння при виготовленні рамки проявили Олег  Раджук та Любомир Чемеринський, а скло розмалювали Христинка Майданюк та Василинка Беч. Завдяки спільним зусиллям  створено чудовий виріб, який придбала п. Ганна  Ерстенюк – перший проректор навчального закладу. Для нас, Карітасу, це честь і радість, що молоді інваліди  не залишаються поза увагою, а кожен студент мав можливість долучитись до діл милосердя.

 

Таким чином, БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» вдало провів третю  благодійну ярмарку  виробів, виготовлених руками підопічних Центру дозвілля та соціальної адаптації для молоді з вадами розумового розвитку.  Ярмарка – це не тільки захід, який сприяє забезпеченню життєздатності роботи Карітасу з неповносправними, а елемент  акцентування уваги  студентської громади до проблеми соціалізації людей з функціональними обмеженнями. «Відкрий світ людини  з особливими потребами» - під таким гаслом пройшла виставка-продаж.

 

«Ці вироби, які представили люди з особливими потребами, дуже позитивні, адже сама молодь є щирою, безкорисливою і здатна любити по-справжньому. Нам приємно сьогодні не тільки брати участь в ярмарці, але й поспілкуватись з неповносправною молоддю. Важливо зрозуміти, що варто бачити не тільки діагноз чи певного роду хворобу, а насамперед – людину» –  ділиться думками студент-медик 5 курсу Богдана Вацеба.

 

Ярмарка – це також один із шляхів самоствердження та самореалізації молоді з  обмеженнями. Вони охоче беруть участь в розпродажі власних виробів. Василинка Беч, підопічна Карітасу зізнається, що їй дуже приємно, коли її вироби купують; вона навіть власноручно підбирає намиста для охочих їх придбати.

 

БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ», підопічні та їх батьки висловлюють щиру  подяку за підтримку  соціальних інціатив ректору медичного університету п. Миколі Рожку.  Благодійний ярмарок в  медичному університеті – один із заходів благодійної акції   «Майбутнє доброї справи в твоїх руках», що відбувається  в рамках проекту «Забезпечення сталості концепції приятелів», який  розпочав свою роботу з червня 2012 року,  завдяки фінансовій підтримці Мережі нідерландських благодійних фондів для Центральної та Східної Європи, Сканфонду та Карпатського Фонду (МБФ «Фонд розвитку Карпатського Єврорегіону») у рамках Програми приятелів «Потрібні двоє: допоможи іншому – стань приятелем».

 

Стань безпосереднім учасником  акції, підтримай  діяльність Центру дозвілля  та соціальної адаптації для молоді з особливими потребами.

 

Ієрей Юрій Трухан – прес-секретар Архієпархії.

Джерело: http://www.if-eparchia.org.ua