//

Лікарня – місце євангелізації: гуманна та духовна місія. Конференція у Ватикані

Католицькі лікарні, як «упривілейовані місця євангелізації», крім того, що вони є місцями лікування хворих, не тільки в місійних, але також і в індустріалізованих країнах. Ці питання розглядатиме ХХVІІ Міжнародна конференція Папської Ради душпастирства служби охорони здоров’я, яка проходить у Ватикані від 15 до 17 листопада. Конференція на тему: «Лікарня – місце євангелізації: гуманна та духовна місія» збере понад 600 працівників сфери охорони здоров’я, науково-дослідного сектору, волонтерів та представників Церкви з 60-ти країн усіх континентів.

 

Як наголосив Архиєпископ Зиґмунт Зімовскі, Президент згаданої Папської Ради, лікарні є перехрестям народів, культур і релігій, дають нагоду для дійової солідарності та милосердної любові, зокрема в убогих країнах. Церква, йдучи за Христовим наказом навчати та оздоровлювати хворих, протягом своєї історії завжди виявляла дбання про хворих та страждаючих. Сьогоднішня дійсність католицьких лікарень у різних частинах світу є відмінною, але, одночасно, об’єднаною в приналежності до місії вселенської Церкви.

 

У суботу, після Служби Божої в базиліці святого Петра у Ватикані, учасники конгресу зустрінуться з Папою Бенедиктом ХVІ.

 

Джерело: Радіо Ватикан