//

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ має виразний екуменічний характер

 На звернення директора Міжконфесійної місії «Хрыстыянскае сацыяльнае служэнне» у Беларусі, пана Миколая Матрунчика, що з групою в рамках міжнародної співпраці 12 – 15 листопада 2012 року здійснює візит до Києва, Пенітенціарне душпастирство УГКЦ посприяло організації ознайомлення гостей з роботою церков учасниць Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі». Сфера зацікавлення співпраці обидвох місій - питання роботи з тими, хто звільнився з місць позбавлення волі, з ін’єкційними наркоманами та людьми, що живуть з ВІЛ.

У співпраці з ДПтС України 13 листопада 2012 року було організовано відвідування центрального апарату Державної пенітенціарної служби України, де відбулася зустріч з відповідальними працівниками Департаменту кримінально-виконавчої інспекції та соціально-психологічної роботи із засудженим, а також Департаменту охорони здоров'я та медико-санітарного забезпечення ДПтС України.

Білоруську делегацію очолив директор міжконфесійної місії Микола Матрунчик, а з ним прибули також координатор проекту Василь Завадський, старший тюремний священик Білоруської Православної Церкви Василь Литвинко, тюремний священик виправної установи для жінок № 4 (м. Гомель) Сергій Клімов.

В рамках візиту відбулася подорож ознайомлення з реабілітаційною працею для осіб після відбуття покарань в с. Почуйки, Житомирської області. 14 листопада також відбудеться спільний візит представників Української та Білоруської християнських місій до пенітенціарних установ Київського територіального управління ДПтС України.

ієрей Костянтин Пантелей, секретар правління Української міжконфесійної християнської місії «Духовна та благодійна опіка в місцях позбавлення волі»

 

Джерело: http://prison-pastoral.blogspot.com