//

Єпископати Австрії та Німеччини дистанціювалися від сайту kreuz.net

За словами голови Конференції австрійських єпископів, вже давно цей портал не сприймають як серйозний католицький ресурс. Кардинал Шенборн пояснив, що не переглядає цього порталу "через психічну гігієну", хоча розуміє, що він є "улюбленою дитиною каверзних критик".


У Німеччині політик Партії зелених Фолькер Бек звернувся до Управління захисту конституції, щоб воно також спостерігало за релігійними екстремістами. Голова парламентської групи "зелених" сказав, що "антисемітський та гомофобний сайт www.kreuz.net порушує права людини і соціальний порядок, заснований на принципах свободи і демократії, й таким чином підриває верховенство закону.


Конференція єпископів Німеччини ще раз дистанціювалася від сайту kreuz.net. Її генеральний секретар о. Ханс Лангендорфер у листі до Фолькера Бека написав, що їхньою спільною метою має бути швидка ліквідація цього сайту.


Автори сайту kreuz.net описують себе як "ініціатива приватної групи католиків у Німеччині та за кордоном, що служать Церкві".


За даними німецького католицького агентства "KNA", видавництво "Gmünder" у Берліні цими днями представило прокуратурі  імена п'яти співробітників Церкви, які співпрацюють зі сайтом kreuz.net. Один з них живе в Німеччині, три – в Австрії. За викриття осіб, що керують цим сайтом, видавництво "Gmünder" встановило нагороду в розмірі 15 000 євро.


За матеріалами: wiara.pl