//

20-та річниця дипломатичних відносин між Апостольським Престолом та Республікою Білорусь

20 років тому, 11 листопада 1992 р. були встановлені дипломатичні відносини між Апостольським Престолом та Республікою Білорусь. Це відбулося відповідно до Віденської Конвенції про дипломатичні відносини і на підставі особливого документа міжнародного характеру, підписаного представниками Апостольського Престолу та Республіки Білорусь - Протоколу про встановлення дипломатичних відносин.

 

Протокол був складений білоруською та англійською мовою і підписаний в Мінську. У ньому наголошується, що Апостольський Престол і Республіка Білорусь, "бажаючи розвивати зв'язки взаємної дружби і співробітництва, вирішили при спільній згоді встановити дипломатичні відносини". З боку Ватикану Протокол був підписаний спеціальним посланником Папи Архиєпископом Франческо Каласуона, а з боку Республіки Білорусь - тодішнім міністром закордонних справ Петром Кравченко. У той же день, 11 листопада, документ набув чинності.

 

Дипломатичні відносини між Апостольським Престолом та Республікою Білорусь були встановлені на вищому рівні: з боку Апостольського Престолу на рівні Апостольської нунціатури, на чолі з Апостольським нунцієм, і з боку Республіки Білорусь на рівні посольства, на чолі з Надзвичайним та Повноважним послом.
 

 

За матеріалами: radiovaticana.va