//

Кардинал Сара відвідав сирійських біженців у Лівані

Триває місія кардинала Роберта Сари у Лівані, яка є виразом солідарності Католицької Церкви з народом Сирії, що став жертвою громадянської війни. Президент Папської ради «Cor Unum» сьогодні вирушив у місто Баальбек, в якому проживає більшість сирійських біженців у Лівані. У місцевому центрі Карітас кардинал допомагав роздавати пакунки потребуючим. Також спілкувався з біженцями у їхньому таборі на сирійсько-ліванському кордоні.

 

Учора кардинал Сара зустрівся з президентом Лівану Мішелем Сулейманом і представниками маронітської та вірменської Церков. Він також відвідав у лікарні православного Патріарха Антіохійського Ігнатія IV Хазіма. Через нього 91-річний сирійський єрарх передав прохання до Папи Бенедикта XVI про тіснішу співпрацю поміж двома Церквами, особливо в ці важкі часи.

 

Завтра кардинал очолить зустріч з представниками близько 20 католицьких благодійних організацій, що діють у Лівані, Сирії, Йорданії, Туреччині та Іраці.

 

У самій Сирії з місією посланця з Ватикану пов'язані великі надії. «Ми вдячні Папі за його духовну близькість і матеріальну підтримку. Приїзд представника Ради «Cor Unum» до Бейруту може поліпшити умови життя біженців та осіб, які в інший спосіб постраждали від конфлікту», – вважає о. Йозеф Костянтин з парафії св. Антонія Падевського у Дамаску.

 

За матеріалами pl.radiovaticana.va