//

Іспанський Конституційний Суд визнав одностатеві «шлюби» конституційними

Масовими протестами відреагували іспанці на рішення тамтешнього Конституційного Суду, яким він визнав шлюб між особами однієї статі згідним з Конституцією і підтвердив, що такі пари мають право всиновлювати дітей. Неконституційним закон уряду прем'єр-міністра Запатеро ще 2005 року назвала опозиційна Народна партія. Сьогодні з цього приводу висловились судді: вісім з них були «за», а лише троє – «проти».

 

«Це визначення применшує шлюб поміж жінкою та чоловіком, – сказав Хайме Урцелай, президент фахівців з етики (Profesionales por la Ética). –  Воно передає таке делікатне питання, як право дитини мати батька і матір, в руки законодавчої влади».

 

Згідно з постановою суду, прирівнюванняння гомосексуальних союзів до шлюбу чоловіка і жінки – це не що інше, як «законодавчий варіант, який не впливає на обов’язок конституційного захисту прав у шлюбі чоловік і жінки».

 

Однак іспанці проти такої «свободи та рівності». Також проти так званих гомосексуальних «шлюбів» відкрито висловився і міністр внутрішніх справ Хорхе Фернандес Días: «Я думаю, що шлюб є союзом поміж чоловіком і жінкою, і я проти права на усиновлення дітей одностатевими парами. На моє переконання, тут має переважати право дитини». І, як сказав міністр, рішення суду його поглядів не змінить.


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va