//

Вже відоме ім’я нового Архиєпископа Кентерберійського

Ним стане випускник Ітонського коледжу і Кембриджа, єпископ Даремський Джастін Уелбі (Justin Welby), пише «The Daily Telegraph». Саме він стане наступником нинішнього глави Англіканської Церкви Роуена Вільямса, який навесні оголосив про рішення скласти свої повноваження.

 

Нового Архиєпископа офіційно назвуть не раніше 9 листопада, після того, як його кандидатуру представлять прем'єр-міністру Великобританії Девіду Кемерону.

 

Очікуваний наступник Вільямса 56-річний Джастін Уелбі всього рік тому отримав сан єпископа Даремського. Раніше він керував нафтовою компанією, але пішов з бізнесу 1987 року, коли йому був 31 рік, щоб присвятити себе служінню Богові. Незважаючи на світське минуле, він дотримується традиційного і навіть консервативного тлумачення Біблії. До того ж через досвід, отриманий в молодості, його називають сучаснішим за інших англіканських священнослужителів.

 

Уелбі відповідає тим вимогам, які, на думку Роуена Вільямса, стоять зараз перед Англіканської Церквою. Коли його запитали, яким повинен бути його наступник, він відповів, що новий Архиєпископ Кентерберійський повинен проповідувати «з Біблією в одній руці та газетою – в інший».

 

Спочатку Уелбі не вважали фаворитом серед інших кандидатів. Найчастіше ЗМІ називали ім'я Архиєпископа Йоркського Джона Сентами (John Sentamu), а також єпископів Ковентрійського, Норвічського і Ліверпульського.

 

Роуен Вільямс заявив, що має намір скласти сан через суперечки про свячення гомосексуалістів і жінок, а також про допустимість одностатевих шлюбів. Він був главою Англіканської Церкви від 2003 року, і за цей час йому не вдалося примирити консерваторів і реформістів.

 

Архиєпископ Кентерберійський традиційно вважається духовним лідером англікан усього світу. А також він є примасом державної Церкви Англії, яку очолює королева Єлизавета II.


За матеріалами: http://www.portal-credo.ru