//

У Мадриді розпочалися чергові загальні збори та дні духовної віднови для душпастирів УГКЦ в Іспанії

У понеділок, 5 листопада 2012 р., у м. Мадриді під проводом Преосвященного владики Діонісія (Ляховича), Апостольського візитатора, розпочалися чергові загальні збори та дні духовної віднови для душпастирів УГКЦ в Іспанії. Збори проходять у реколекційному центрі Успіння Пресвятої Богородиці Сестер «Слугинь Царя Христа» (вул. Arturo Soria, 228, Madrid).

 

Провідними темами духовної віднови є нова євангелізація, життя св. Таїнствами та роль мирян у справі євангелізації.

 

З нагоди «Року віри», який Папа Бенедикт XVI проголосив 11 жовтня цього року, як також  Глава УГКЦ Блаженніший Святослав - 14 жовтня, під час Всенародної прощі до собору св. Софії у Римі, та у контексті «Послання до Божого люду», скерованого і затвердженого Синодальними Отцями 26 жовтня 2012 р. під час 20-го загального засідання Синоду Єпископів Католицької церкви про Нову Євангелізацію Владика Діонісій наголосив на необхідності оживлення віри зі запалом св. Апостола Павла, який каже: «Горе мені, коли б я не проповідував Євангелії» (1Кор 9,16).

 

«Нова євангелізація у запалі, у своїх методах та у своїх виразах (Іван Павло ІІ, 9.03.1983), спрямована особливо до тих людей, які хоча охрещені, проте віддалилися від Церкви і не практикують християнського життя, щоб допомогти їм знову зустрітися з Господом (Папа Бенедикт, 7.10.2012). Нова Євангелізація здійснюється життям св. Таїнствами. Це життя має свій початок у відверненні від «старої людини», а наверненні до «нової людини», яку нам об’явив Ісус Христос, поширюючи своє царство. Сьогодні особливо важливо є пам’ятати, як цього вчить нас ІІ Ватиканський Собор і, що стало також основною темою останнього Синоду УГКЦ, що  Господь бажає поширити своє Царство через мирян: Царство правди і життя, Царство святості і благодаті, Царство справедливості, любові і миру»,  - зазначив Апостольський візитатор.

 

У середу, 7 листопада, після завершення днів духовної віднови, душпастирі відбудуть піврічні загальні збори.

 

Джерело: Прес-служба УГКЦ в Італії